Letošnji Ta veseli dan kulture je naše Kulturno društvo Severina Šalija (KDSŠ) zaznamovalo z novim, malo drugačnim kulturnim dogodkom, ki je na nedeljski večer, 3. decembra 2023, privabil v atrij novomeške Knjižnice Mirana Jarca (KMJ) številne mlade obiskovalce. Kar petdeset poslušalcev je zavzeto prisluhnilo mladim pripovedovalcem in njihovim avtorskim zgodbam.

Nastopajoči mladi pripovedovalci: Ana Duša, Leon Kokošar, Mira Giovanna Gabriel in Mija Kramar (od leve proti desni)

Pripovedovalski večer z naslovom Irma naj ne sprašuje je organizirala lani novo izvoljena predsednica KDSŠ Ema Koncilija v sodelovanju z Bojano Medle, vodjo ob-knjižnične dejavnosti in odnosov z javnostmi v KMJ.

Štirje mladi pripovedovalci Ana Duša, Mija Kramar, Mira Giovanna Gabriel in Leon Kokošar so doživeto predstavili štiri zanimive zgodbe o življenju štirih posebnih žensk, doma s primorskega oziroma koroškega konca, v času 2. svetovne vojne in po njej.

O skupini je študentka slovenistike in ljubiteljska režiserka Mija Kramar povedala: » Spoznali smo se leta 2020 v projektu Mlado Mladinsko, ki ga je v produkciji slovenskega mladinskega gledališča vodila Ana Duša. Ana je znana slovenska pripovedovalka, strokovnjakinja na tem področju. Skozi proces priprave pripovedovalskega večera je na nas prelila mnoga znanja. Premiero je pripovedovalski večer Irma naj ne sprašuje doživel 20. novembra 2023 v Mini teatru v Ljubljani. Koproducenti projekta so KD pripovedovalski Variete, Slovensko mladinsko gledališče in Mini teater.«

Mira Giovanna Gabriel 

Mija Kramar

Iskrene čestitke ustvarjalcem pripovedovalskega večera, prav tako pa tudi predsednici KDSŠ Emi Koncilija za odlično izbrano predstavo in dobro sodelovanje s KMJ. 

Veselimo se novega kulturnega dogodka v so-organizaciji našega društva in knjižnice, ki je napovedan za 1. februar 2024, pogovor z dr. Saro Ahlin Doljak in njenim možem Bojanom.

Fotografiral: Franci Koncilija

Pripravila: Marjana Štern

Kategorije: Zanimivosti