Ljudje mnoge stvari v življenju jemljemo za samoumevne in pozabljamo biti hvaležni. Imamo streho nad glavo, hrano v hladilniku, oblačila v omari, srečo, da imamo zdrave potomce, vero, upanje in ljubezen, zrak, ki ga dihamo, čisto pitno vodo, telo in zdrave organe, ki toliko naredijo za nas. Občasno pozabimo na to, dokler teh stvari ne pogrešamo, še posebej če postanejo ogrožene.

C:\Users\uporabnik\Desktop\DOAKONAT - ŽUPNIJA\1111 - SVETA EMA KRŠKA\ŽUPNIJA SV. EMA\POMEN HVALEŽNOSTI\ALI  ZNAMO CENITI HVALEŽNOST\images_cms-image-000032386.jpg

Hvaležnost človeku lahko spremeni življenje. Zakaj? Ker ga spodbudi, da ceni tisto, kar ima, in se ne osredotoča na tisto, česar nima.

Iz cinika in pesimista, ki dvomi o vsem, se človek spremeni v pozitivno misleče bitje, ki ga v življenju vodi spoštovanje do vseh stvari. 

Hvaležnost spremeni človekov fokus. Če se človek osredotoča na negativne stvari, bo videl same težave in dileme. Če se osredotoča na pozitivne stvari, spozna lepoto in čudež življenja.

C:\Users\uporabnik\Desktop\DOAKONAT - ŽUPNIJA\1111 - SVETA EMA KRŠKA\ŽUPNIJA SV. EMA\POMEN HVALEŽNOSTI\ALI  ZNAMO CENITI HVALEŽNOST\maxresdefault.jpg

Tudi če gre kdaj kaj narobe, poskušajmo najti nekaj dobrega v življenjskih razmerah, v katerih se nahajamo. Bodimo prepričani, da bo na koncu vsemu navkljub vendarle nastalo nekaj dobrega.

Globoko v sebi moramo verjeti, da je pot do uspeha vedno hvaležen odnos do tega, kar imamo danes, prav zdaj, v tem trenutku…

Fotografije so s spleta.

Avtorica: Marjana Štern

Kategorije: Zanimivosti