Umetnost in šport sta za večino ljudi popolnoma nezdružljiva, nadebudna in vsestransko uspešna Primorka iz Kopra Veronika Macarol, ki študira arhitekturo, pa oboje izredno uspešno povezuje. Ljubezen do slikanja je podedovala po materi, navdušenje za šport pa po očetu.

Veronika že od mladosti rada riše s svinčnikom in ogljem,slika akvarele in z oljem na platnu, oblikuje pa tudi glino. Sočasno je predana športu, še posebej jadranju in deskanju na valovih. Veronika rada pove, da riše zase in takrat, ko ima navdih. Rada ustvarja v živih barvah in se zgleduje tudi po znamenitem slikarju Claudu Monetu. V zadnjem času je olje zamenjala z akrilnimi barvami, najraje  pa riše portrete. Rada ima tudi glasbo, obožuje znanega kitarista Jimija Hendrixa.

Doslej je razstavljala v Kopru, v Izoli v galeriji Plac in v Urban piqniqu. V načrtu ima še razstave v Ljubljani in drugod. Slikarka Veronika Macarol o sebi pravi, da navdih za slikanje dobi v svojem življenju. Rada ima ženske motive, s katerimi prikazuje svoja čustva, s slikanjem motivov morja in valov pa nabira novo ustvarjalno energijo. V življenju Veronike Macarol so samo tri najpomembnejše stvari: umetnost, arhitektura in šport.

(Vir: Wikipedija, foto: splet)

 

Pripravil:

Franci  Koncilija

Kategorije: Zanimivosti