Že sredi aprila 2019 je bilo v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu odprtje likovne razstave del, ki so jih ustvarili nadarjeni slikarji likovne sekcije Jutro, ki deluje v okviru Društva upokojencev Novo mesto. Slike je razstavilo okoli deset likovnikov, izdelane so bile v različnih tehnikah, večinoma vedute iz okolice Novega mesta.

     

Likovna sekcija Jutro je bila pri Društvu upokojencev Novo mesto ustanovljena že leta 2002. V 17 letih ustvarjanja so uspešno sodelovali na številnih razstavah, likovnih delavnicah, na ex-temporih, na slikarskih kolonijah in na ogledih umetniških del v galerijah doma in v tujini. Zato ni čudno, da so imeli najbolj aktivni člani okoli 75 samostojnih razstav. V likovni sekciji Jutro je aktivnih 15 do 20 članov, ki so večinoma doma iz Novega mesta in Dolenjske. Zato so omenjeno razstavo poimenovali Moja Dolenjska.

 

Člani likovne sekcije Jutro tudi v tretjem življenjskem obdobju živijo aktivno, likovno ustvarjanje pa jim daje nov, še popolnejši smisel bivanja. Pri tem uspešno sodelujejo z društvom za napredek Hribovec iz Rihpovca in z društvom Machova dediščina pod Gorjanci, z mešanim pevskim zborom in z Literarno sekcijo Društva upokojencev Novo mesto. Prepričani so, da jih osvajanje novih likovnih tehnik, kritično likovno opazovanje, spoznavanje umetnosti in umetnostne zgodovine ter negovanje pristnih medčloveških odnosov osebnostno bogatijo in osrečujejo.

(Vir: Likovna sekcija Jutro, fotografiral je Franci Koncilija)

Pripravil: Franci Koncilija

 

 

 

 

 

 

Kategorije: Zanimivosti