Življenje nas nenehno preseneča z dogodki, ki bogatijo našo duhovnost.

Joža Miklič

RASTOČA KNJIGA V MIRNI PEČI

V sredo, 24. aprila 2019,so v Osnovni šoli Toneta Pavčka v Mirni Peči praznovali vsakoletno rast Rastoče knjige, ki so jo po Pavčkovi pesmi poimenovali RožaMarija. Učenci so se predstavili z lastno krstno dramsko predstavo, predstavili so se glasbeni solisti, plesalci in pevci. Ustvarjalcem bi Tone Pavček zagotovo takoj posvetil kako novo pesmico. Šolarji so hvaležno, z gromkim aplavzom sprejeli nagovor in čestitko dr. Slavke Šuštar.

KRKINA DEKLICA Z RASTOČO KNJIGO

V četrtek, 25. aprila 2019, pa smo doživeli prekrasen kulturni dogodek v Krkini tovarni zdravil ob njeni 65-letnici delovanja. Ob tem visokem jubileju so odkrili kip Krkine deklice z Rastočo knjigo kot simbol znanja in poguma v spodbudo za doseganje vsak dan boljših dosežkov v Krki in v Sloveniji. Zaigral je orkester Krka, zapel pevski zbor Krka, nagovorili so nas »oče« Rastoče knjige dr. Janez Gabrijelčič, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti in predsednik Krkine uprave. To je bilo pravo kulturno doživetje odličnosti in mojstrstva.

   

ZNANSTVENA KONFERENCA V ŠMARJEŠKIH TOPLICAH

Tudi pomen organizacijske kulture vse bolj zanima pred vsem znanstvenike na področju organizacijskih študij. V četrtek, 25. aprila 2019, so se zbrali v Šmarjeških Toplicah na 4. znanstveni konferenci Fakultete za organizacijske študije Novo mesto in obravnavali nove paradigme organizacijskih teorij. V marsičem so udeležence presenetili, kot na primer z ugotovitvami o pozitivnih učinkih ultravijoličnega sevanja, kompetencah konkurenčnih cvetličarjev, učinkovitosti starejših, identiteti grko-katolikov v Beli krajini, coaching študijah in tako dalje. Ne gre torej zgolj za teorijo ali nagovarjanje študentov, pač pa za spodbujanje znanstvenega raziskovanja o tem, kako je mogoče izboljšati organizacijsko kulturo delovnih skupin, s tem pa tudi učinke dela.

(Fotografije: Andrej Križ in s spleta)

Pripravila: Joža Miklič

Kategorije: Zanimivosti