Dušan Merc

Društvo slovenskih pisateljev, ki ga že drugi mandat vodi Dušan Merc, je v sodelovanju z založniki v četrtek, 17. decembra 2020, pripravilo dobrodelno spletno akcijo z maratonskim branjem. Petnajst avtorjev je od 11. ure dalje predstavljalo in bralo svoja dela, ki so z navdihujočo vsebino prinašala optimistična sporočila. Branje se je začelo ob 11. uri dopoldne in je trajalo dolgo v noč.

Društvo slovenskih pisateljev je dogodek poimenovalo Kultura šteje, ko so bile v predprazničnem času obdarovanja zaradi pandemije covid-19  vse kulturne institucije in knjigarne zaprte. Kljub temu so se pisatelji in založniki medsebojno povezali in pripravili odmeven spletni dogodek.

Na bralnem dogodku so sodelovali David Bandelj, Snežana Brumec, Branko Cestnik, Tone Hočevar, Luna Jurančič Šribar, Marko Kravos, Anja Novak-Anjuta, Vlasta Nussdorfer, Zoran Pevec, Renata Salecl, Veronika Simoniti, Muanis Sinanović, Lucija Stepančič, Bina Štampe Žmavc in Suzana Tratnik, ki so predstavili literarna dela z optimističnimi sporočili za današnji čas.

Knjigo je izdala novomeška založba GOGA.

To pa še ni bilo vse. Založbe so v času četrtkovega bralnega maratona ob vsakem prejetem naročilu ene izmed predstavljenih knjig en dodaten izvod prodane knjige namenile za predpraznično obdarovanje zdravstvenega osebja v Ljubljani. Predaja knjig je potekala po zaključku akcije.

Dobrodelno spletno akcijo z maratonskim branjem je bilo mogoče  spremljati na Facebookovi strani DSP-ja, na YouTube kanalu in spletni strani društva ter na portalih sodelujočih založb.

Vir: Večer, fotografije so s spleta.

Zbral in uredil: Franci Koncilija

Kategorije: Zanimivosti