Največkrat se razveselim praznikov, jubilejev in priložnostnih slovesnosti, razveselim zato, ker me povezujejo z mojimi sorodniki, mladostnimi sošolci, študentskimi kolegi, nekdanjimi in sedanjimi sodelavci, someščani in krajani v mojem okolju pa tudi v oddaljenih državah in celinah. Vsako leto z veseljem prebiram čestitke v katerih me seznanjate s svojimi zanimivimi pogledi na današnji svet, s svojimi radostmi in slabostmi, uspehi, porazi in željami.

Tudi s temi sporočili bogatim svoje vedenje o naši družbi, spremljam in spoznavam dolgoročne pozitivne in negativne trende v življenju in delu ljudi v moji domovini in v svetu, iščem nove poti, lahko kritično ocenjujem dejanja in spodbujam ter pomagam izboljševati blaginjo večine čeprav sem samo neznatna kapljica v morju potreb.

Verjamem, da se vsi, ki boste prebrali tole sporočilo, z menoj veselite prazničnih dni, mislite enako, delujete pozitivno, ste optimisti in ustvarjalci in mnogo bolj od mene bogatite ta naš lep in edinstven svet. Torej veselimo se, mlada nam je duša…(gaudeamus igitur…) Pa srečno na poti v želeno prihodnost!

Joža Miklič, Novo mesto, 24.12.2019

Kategorije: Zanimivosti