Znana italijanska novinarka in pisateljica Oriana Fallaci(1929–2006) ni nikoli leporečila. Njena kritična razmišljanja do družbenih dogajanj v Evropi so bila domala preroška, še posebej, kadar je pisala o problemu islamizacije Evrope. S svojimi knjigami je ves zahodni svet vztrajno svarila pred nevarnostjo islama, saj je bila trdno prepričana, da Evropa postaja muslimanski pašaluk…Njena videnja se danes s soočanjem migrantske problematike hitro uresničujejo.

Že pred desetletjem je napisala knjigo Jeza in ponos (2001), ki je v milijonih izvodov izšla v vseh večjih svetovnih jezikih, kasneje je napisala še eno knjigo Moč razuma (2004), ki je popoln obračun s katoliško Cerkvijo, pa tudi z evropsko levico in desnico v politiki. Fallacijeva jih imenuje Trojna aliansa in jim očita, da so zahodni svet pripeljali do propada. Obe knjigi sta izredno močno razburkali  evropsko javnost, Oriana Fallaci pa je s pisanjem jasno opozorila na zagatne razmere med krščanskim in muslimanskim svetom, ki se dandanes samo še povečujejo in zaostrujejo. Zaradi te knjige Moč razuma je predsednik Skupnosti italijanskih muslimanov Adel Smith v Bergamu tožil pisateljico zaradi blatenja islama, ker Fallacijeva v knjigi opisuje islam kot agresivno in ekspanzivno religijo. »Edina umetnost, v kateri so se Alahovi sinovi vedno izkazali, je umetnost nasilja, zavojevanja, posedovanja in podjarmljenja«, je med drugim zapisano v knjigi. Avtorica je v knjigi še zapisala, da se Evropa iz dneva v dan bolj spreminja v islamsko pokrajino, islamsko kolonijo in da je razmišljanje o tem, češ da obstaja dober in slab islam, skregano z razumom…Po terorističnem napadu muslimanov v Madridu je takoj napisala 300 strani dolgo knjigo, s katero je pozivala Evropo, da obračuna z islamom in reši krščansko civilizacijo.

Zanimivo je, da je bilo mirovništvo za pisateljico Fallacijevo nekaj najbolj zlaganega, kar lahko obstaja na svetu, odločno pa je nasprotovala  raznim dovoljenjem, ki jih dobivajo muslimanski verniki za bivanje v Evropi, bila je proti njihovemu načinu oblačenja in podobno…Navkljub vsem napakam v zgodovini krščanstva le-to vendarle pomeni korenine in del naše civilizacije, islam pa nam je v svojem bistvu zelo tuj, ker ne priznava ničesar, njegov vpliv in njegova oblast sta absolutna!

Nota bene! Vsaka slučajnost razmišljanja pisateljice Oriane Fallaci z današnjimi razmerami je zgolj slučajna. Ali pa tudi ne! Zaradi »begunske krize«, kjer gre za prikrito islamizacijo Evrope, slednja že dehni… Kdor more, naj razume! 

(Vir : Delo, simbolična fotografija je s spleta).

 

Pripravil : Franci  Koncilija

Kategorije: Zanimivosti