Sinoči, v ponedeljek,16. marca 2020 smo vsi člani Slovenske matice prejeli njeno sledeče obvestilo:

Spoštovani,

obveščam Vas, da sem zaradi kriznih razmer zelo na hitro nastopila delovno mesto državne sekretarke na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije, zato se, vsaj za nekaj časa, od vas kot tajnica-urednica Slovenske matice poslavljam. Na naši spletni strani je že objavljen razpis za novega tajnika-urednika oziroma tajnico-urednico. Za ta nenadni korak sem se odločila izključno zato, ker sem prav na Slovenski matici spoznala, koliko je treba še na državni ravni postoriti za naš jezik, ohranitev domače knjige in razcvet slovenske kulture. Časi res niso najbolj naklonjeni, a kljub temu upam, da mi bo uspelo uresničiti vsaj nekaj izmed številnih nalog. Odločitev ni bila lahka, saj me je druženje z vami duhovno bogatilo. Zahvaljujem se vam, ker sem bila vedno deležna vaše odkrite, srčne podpore. Zavedam se, da smo le z vami in z vašo pomočjo v preteklih dveh letih prenovili delovanje in vlogo Slovenske matice. Zato ostanite naše zveste članice, bralke in obiskovalke, naši zvesti člani, bralci in obiskovalci naših prireditev.

Zdaj, ko smo soočeni z virusom, ki ogroža naša življenja, morda še toliko bolj spoznavamo, kako pomembna je lepota vsakega trenutka. Naj jih bo čim več v toplem objemu vaše družine, v svetlem siju radosti in z navdihujočimi knjigami v roki.

 

Z globoko hvaležnostjo, spoštovanjem in željo, da ostanete zdravi,

 

Ignacija J. Fridl

 

Pripis:

Dr. Ignacija J. Fridl je imela izredno spoštljiv odnos do KDSŠ in z njo smo dve leti odlično sodelovali, za kar smo ji neizmerno hvaležni. Pogrešali jo bomo, sočasno pa se veselimo njene nove službe, kjer bo lahko naredila še veliko več za ohranitev pristne materinščine.

Iskreno čestitamo!

 

Franci Koncilija, namestnik predsednika

 

Kategorije: Zgodilo se je