V četrtek, 10. septembra 2020 ob 18.00, je v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu potekal 3. občni zbor KD Severina Šalija, ki mu je sledila predstavitev kronike kulturnega društva za obdobje 2017–2018, z naslovom Oddaljene bližine. Zaradi trenutnih razmer je srečanje potekalo v skladu s predpisi, vodil pa ga je namestnik predsednika društva Franci Koncilija.

V prvem delu večera je poleg formalnosti potekal pregled dejavnosti KDSŠ v letu 2019. Namestnik predsednika je posebej izpostavil najpomembnejša Šalijeva večera: predstavitev monografije  novomeške pisateljice in članice društva Ivanke Mestnik – Krka, zelena žila do srca ter predstavitev monografije o Severinu Šaliju – Severin Šali. Popotnik, zaljubljen v življenje.

Ob 18.30 je sledila predstavitev kar 348 strani dolge kronike, kjer lahko najdemo izbor najpomembnejših člankov, ki so sicer objavljeni na spletni strani društva. Franci Koncilija, urednik kronike, je povedal, da sam kulturo razume zelo široko, vidi jo v vsakem trenutku naših življenj, vlogo KDSŠ, predvsem spletne strani KDSŠ, pa vidi v deljenju kulturnih zanimivosti in zvrsti z drugimi. Cilj kronike je predstaviti kulturno dogajanje na ravni društva, na ravni lokalne skupnosti in širše, predvsem pa v bralcih vzbuditi ljubezen do kulture.

Pripravila: Ema Koncilija

Fotografije: Ema Koncilija

Kategorije: Zgodilo se je