V soboto, 2. februarja 2019,je v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta nastopil pevski kvartet Quatuorvocum (Štirje glasovi). Pevci so se novomeški javnosti s celovečernim koncertom predstavili prvič in zapeli štirinajst skladb različnih glasbenih obdobij in žanrov. V prvem delu koncerta so izvedlirenesančne madrigale in motet Jakoba Petelina Gallusa (1550–1591) ter Ave Mario Jacquesa Arcadelta (1507–1586). V nadaljevanju so zapeli dve skladbi znamenitegabaročnega skladatelja in organista Johanna Sebastiana Bacha (1685–1750), prirejeni za zbor, ter tri črnske duhovne skladbe. Koncert so zaključili z džezovskima baladama My One and Only Love in When I Fall in Love. Slednjo so posvetili priznani zborovodkinji Alenki Podpečan, ki med drugim zelo uspešno vodi tudi novomeški Mešani pevski zbor Pomlad.

Kvartet, ki ga sestavljajo Erna Povh (sopran), Tadeja Dović (alt),Tomaž Koncilija (tenor) in Marijan Dović (bas), je navdušil obiskovalce koncerta, ki so si z glasnim aplavzom izborili še dodatek –ljudsko belokranjsko pesem Tri tičice.

Sledile so iskrene čestitke, pogovori o umetniških vtisih večera in dolgo prijateljsko druženje vseh, ki jih povezuje ljubezen do glasbe in petja.

(Foto: Marko Klinc)

Pripravil: Franci Koncilija

Kategorije: Zgodilo se je