JUBILEJNO, 65 LETNO DELOVANJE KRKE, TOVARNE ZDRAVIL, JE TUDI V ZNAMENJU KULTURE

V letošnjem jubilejnem Krkinem letu je predsednik uprave ter generalni direktor Krke Jože Colarič že večkrat poudaril, da so generacije inovativnih in ustvarjalnih sodelavcev v 65-letni zgodovini Krki omogočile zrasti v eno najuspešnejših generičnih farmacevtskih podjetij. Vsa leta svojega obstoja so imeli v Krki posluh tudi za kulturo in umetniško ustvarjanje. Tako ni naključje, da so se ob jubileju poklonili tudi umetnosti.

    

V počastitev Krkinega jubileja so na prvem slavnostnem Krkinem klavirskem koncertnem večeru, ki je bil v četrtek, 21. novembra 2019, nastopili mednarodno priznani slovenski pianisti Dubravka Tomšič Srebotnjak, Tatjana Ognjanovič in Tomaž Petrač. Na povsem novem koncertnem klavirju Steinway & Sons so zaigrali skladbe treh velikanov svetovne klasične glasbe: Beethovna, Rahmaninova in Chopina.

   

Ta vrhunski glasbeni dogodek je bil hkrati tudi uvod v Krkine klavirske koncertne večere, s katerimi med drugim Krka stopa naproti tako nadarjenim mladim učencem in dijakom glasbenih šol kot tudi študentom glasbenih akademij, ki jim bo v prihodnje omogočila, da svoje znanje predstavijo širšemu občinstvu. Z nastopi jim bo Krka pomagala razvijati talent in ambicije ter vztrajnost in pogum, ki so, tako kot v podjetju, v glasbeni karieri bistveni dejavniki za doseganje vrhunskih rezultatov.

Kultura je že 65 let trajni element Krkinega poslovnega razmišljanja. Jubileju so se tako že spomladi poklonili z odkritjem skulpture Krkine deklice z rastočo knjigo, ki stoji pred najsodobnejšo tovarno trdnih farmacevtskih izdelkov Notol v Novem mestu. Tudi novi koncertni klavir Steinway & Sons na poseben način pooseblja Krkino tradicijo, ki se kaže v inovativnosti in nenehni težnji k odličnosti na vseh področjih delovanja. V Krki se zavedajo, da so mlade generacije tiste, ki bodo s svojim znanjem, nadarjenostjo, trdim delom in vztrajnostjo ter ob pomoči staršev in mentorjev iskale odgovore na vprašanja sodobnega časa in pomembno prispevale k razvoju družbe. Prav zato bo Krka tudi v prihodnosti še posebej podpirala projekte in ustanove, ki v ospredje postavljajo delo z mladimi.

Fotografije in besedilo za medije je posredovala Simona Gorjup, pomočnica vodje, Služba za odnose z javnostmi.

Dodaj odgovor