NOVOMEŠKI POLETNI VEČERI 2021

Na Glavnem trgu v Novem mestu se je v četrtek, 8. julija 2021 začelnovomeški poletni festival Novomeški poletni večeri, ki se bodo zaključili s festivalom Novo mesto imenovanim Novo mesto short. Poletni festival vsako leto organizira založba in knjigarna Goga.

Poleg številnih drugih prireditev bo festival vključno do 24. avgusta ponujal pogovore o književnosti, koncerte in predstave za otroke.

Festival so začeli s pogovorom o sodobnem slovenskem ljubezenskiem romanu Delikatni ljubimci, na katerem je kot gostja večera sodelovala  Svetlano Slapšak in Lucija Stepančič, v nadaljevanju pa je bil še  koncert  Ženska ženski Ane Čop in Patricije Škof.

Z dogodki v sklopu Novomeškega poletnega festivala bodo nadaljevali v torek, 13. julija, ko bo pogovor o prevajanju Salto immortale. V četrtek, 15. julija, bosta sledila predstavitev knjige Kaliban in čarovnica Silvie Federici in koncert Čaralice.

V nadaljevanju festivala bodo sledili še pogovorni večer z Kove,Anno predstavitev knjige Z Janezom Trdino za dolenjsko mizo, koncert dua ACTS, lutkovna predstava Vidkova srajčica, pogovor Druga svetovna vojna na Dolenjskem in koncert skupine Blues Experience.

Foto: Goga

Za avgust so napovedali predstavitev knjige Plan B, koncert Neskončnosti, lutkovno predstavo Pozor, los!, predstavitev knjige Ure v materini sobi, predstavitev knjig Goga krimi, koncert Janeza Dovča in Sounds of Slovenia ter predstavitev knjige In ime mu bo.

Festivalu Novomeški poletni večeri bo med 25. in 28. avgustom sledil utečeni Gogin festival Novo mesto kratkih oziroma Novo mesto short z razglasitvijo nagrajenca za najboljšo kratkoprozno zbirko preteklega leta in s podelitvijo nagrade. Festival je namenjen promociji zbirk kratkih zgodb in njihovemu pripovedovanju.

Besedilo je s spleta (Večer).

Zbral in uredil: Franci Koncilija

Dodaj odgovor