Zavod Novo mesto je v Kulturnem centru Janeza Trdine vsak dan od torka, 25. do četrtka, 27. avgusta 2020 pripravil zanimiv program z vsebinami, ki so nagovarjale ljudi dobre volje, še posebej tiste, ki so si želeli druženja, glasbe, smeha, razvedrila in zanimivih življenjskih zgodb.

V torek zvečer so najprej gostili skupino Bakalina Velika, ki je prišla iz Severne Primorske, iz tolminskih koncev. V svoj repertoar, zaznamovan s čadrsko govorico, so vključili tudi družbenokritična sporočila. Gostja večera je bila Bogdana Herman, pevka in raziskovalka že pozabljenih ljudskih pesmi.

Drugi dan je bil najprej namenjen otrokom, ki jih je popoldan pozdravila priljubljena pevka Damjana Golavšek z glasbeno pravljico Mojca Pokrajculja. Zvečer pa je nastopil Tadej Toš, ki je z nalezljivim in povezovalnim smehom, poskrbel za razteg smejalnih mišic pa tudi za naprezanje sivih celic.


Na zadnjem koncertu v četrtek, je nastopil Jure Pukl z mednarodno glasbeno skupino. Tako so na svoj račun prišli tudi ljubitelji jazza. Puklove avtorske kompozicije so bile drzne, sodobne, melodično kreativne in ritmično pestre, saj se Pukl poglobljeno posveča sodobni interpretaciji jazzovske glasbe.

Vir in fotografije so s spleta.

Zbral in uredil: Franci Koncilija

Kategorije: Uncategorized