V Svetem pismu, na začetku Janezovega evangelija, beremo čudovit prolog, ki poveličuje Kristusa kot božjo Besedo. Evangelist Janez pa je zapisal, kako Beseda biva dovršeno, popolno in večno:

»V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je po njej nastalo in nič, kar obstaja, ni brez nje nastalo. V njej je bilo življenje in življenje je bilo luč ljudem. In luč sveti v temi, a tema je ni sprejela.«(Jn 1, 1–5).

Kakšen pomen pa ima dandanes človeška beseda med ljudmi? Kakšno moč ima in kako ta beseda vpliva na medsebojna srečevanja? Človeška beseda lahko osrečuje, lahko pa (žal) tudi povzroča žalost in bolečino.

 

Takole pa je neznani avtor zapisal o pomenu in vplivu človeške besede na naše vsakdanje življenje:

»Beseda je lahko most, ki združuje, ključ, ki odpira, balzam, ki blaži, luč v temi, mavrica upanja, pozornost, ki umirja, roka, ki pomaga vstati. Beseda pa je lahko tudi zid, ki ločuje, ključ, ki zaklepa, kis, ki razjeda kakor strup, veter, ki gasi plamene, klofuta, ki ponižuje, kamen, ki ubija.Beseda pa je na poseben način lahko tudi iskren nasmeh, ki nič ne stane, dela pa čudeže, saj ozdravlja bolečino in osrečuje ljudi.« 

                                                                                                    Zbral in pripravil:

                                                                                                     Franci  Koncilija

 

 

 

Kategorije: Zanimivosti